Nationale jeugdronde 2017

De Nationale Jeugdronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar, die in de eerste week van de zomervakantie (regio Zuid) verreden wordt.

De deelnemers fietsen, verdeeld over 33 ploegen, door het prachtige landschap van West Brabant en Noord België. In totaal leggen zij gedurende de NJR ongeveer 250 kilometer af. De etappes worden tegen een gemiddelde snelheid van 15 km. per uur verreden. Dit jaar worden circa 432 deelnemers ondergebracht in door bedrijven gesponsorde ploegen en rijden allemaal in een tenue van de sponsor. Een ploeg heeft minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Iedere ploeg heeft tenminste één ploegleider.

Onderweg wordt op de rustplaatsen een wedstrijdprogramma afgewerkt. De resultaten daarvan worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement. Er zijn individuele- en ploegenklassementen. Het maakt niet uit op wat voor soort fiets er wordt deelgenomen. Door een ingenieus systeem van handicappunten heeft iedere deelnemer evenveel kans op de eindoverwinning. De leiders in de individuele klassementen rijden in een gele trui. De ploegen (jongens/meisjes) die bovenaan staan in de ploegenklassementen dragen gele petten.

Zoals elk jaar is Ingenieursbureau Maters en De Koning weer sponsor van dit evenement en is er een ‘eigen’ ploeg die deelneemt.

Voor meer informatie: http://www.jeugdronde.nl