Nieuwbouw SAB Geldermalsen

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Vrolijk Zevenbergen

Bouwbedrijf Vrolijk heeft met deze “Design and Construct” opdracht een nieuwe locatie gerealiseerd voor SAB Profiel. Het nieuwe bedrijfspand staat op bedrijventerrein Hondsgemet in Geldermalsen en omvat twee productielijnen.

De nieuwe fabriek is gestart met de productie van PIR sandwichpanelen. Deze stap zal de leidende rol van SAB Profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder versterken.

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als led-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. Stalen sandwichpanelen uit het SAB-leveringsprogramma zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recycleerbaar. De gevel is een showcase van de mogelijkheden die de SAB sandwichpanelen en esthetische profielen bieden en is uitgevoerd in de fraaie kleuren van het vernieuwde Colorcoat Prisma® voorgelakt staal van Tata Steel Colors.

Contractvorm: bouwteam

 

Geleverde producten en diensten:

  • Hoofdconstructeur ontwerpfase en uitvoeringsfase
  • Ontwerp en uitwerking funderingsconstructies
  • Uitwerken model staalconstructie en tekenwerk