ColSensation

Graag wil ik als medewerker (3D modelleur / tekenaar ) van Maters en De Koning wat informatie verstrekken over mijn vrijwillige bijdrage aan het goede doel, te weten geld inzamelen voor het KWF. Al sinds 2012 zet ik me hiervoor in, tesamen met een (wisselend) team. Dat doen we door mee te doen aan Alpe d’Huzes (2x) en ColSensation. Dat is een lokaal initiatief dat zich steeds verder verspreidt over onze regio. Als grote finale gaan we dan niet de Alpe d’Huez op, maar de Mont Ventoux. Dit jaar gaat dat gebeuren op vrijdag de 13e (september).

Om dit zo broodnodige geld bij elkaar te krijgen, organiseren we allerlei acties. Maters en De Koning heeft een mooie donatie gedaan, omdat ze hier ook begrijpen dat op dit vlak nog veel financiële steun nodig is.

Nog te vaak worden mensen getroffen door deze vreselijke ziekte en daarom is het zo belangrijk om dit soort initiatieven te steunen. Omdat het leven met kanker (voor de patiënten en hun naasten) vaak zo ongelofelijk zwaar is, kan voor mij de sportieve lat niet hoog genoeg gelegd worden. Elk jaar probeer ik weer een andere sportieve horde te nemen en slechts 1 keer heb ik een uitdaging (steppend naar boven) naast me neer moeten leggen omdat mijn knieën dat geen best idee vonden.

Zo heb ik de Mont Ventoux al (3x op een dag) beklommen met een racefiets (over de weg) en mountainbike (off-road routes), hebben we een dame met een lichamelijke beperking naar boven gefietst op een speciale tandem (was voor haar een droom die we konden verwezenlijken) en ben ik vorig jaar voor het eerst op een eenwieler naar boven gereden.

Dit jaar heb ik de sportieve lat nog wat hoger gelegd; ik wil op 3 verschillende soorten fietsen ook 3 verschillende klimmen gaan doen. Een keer over de weg op de eenwieler vanuit Bedoin, een keer met de mountainbike over het off road terrein en een keer met de racefiets vanuit Sault. Ik vrees alleen dat ik een dag extra nodig zal hebben, maar dat zien we de 13e september wel.

Wil je meer weten over onze acties, of wil je nog een donatie doen voor KWF, neem dan gerust even contact met op: f.vanbeers@matersendekoning.nl of kijk op https://colsensation.nl/deelnemers/veebee/

Frank van Beers