Constructief

Samenwerken

Ingenieursbureau Rotterdam

Markten

Ingenieursbureau Maters en De Koning ontwerpt en adviseert met expertise in de Bouw, Industrie en Civiele techniek.

Waterbouw

Meer informatie

Infrastructuur

Meer informatie

Bouw & Industrie

Meer informatie

Wat doen wij als ingenieursbureau Rotterdam?

Wij zijn actief in verschillende markten, waaronder waterbouw, infrastructuur en bouw & industrie. Binnen deze markten verzorgen wij verschillende diensten. Van technisch advies en ontwerp tot contractering en detachering.

Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij veel kennis in huis. Wij kunnen complete projecten voorbereiden. Denk hierbij aan schetsontwerp tot detailleerde tekeningen en berekeningen. Door gestructureerd en zorgvuldig te werk te gaan, kunnen wij de totale projectkosten voor onze opdrachtgevers zo laag mogelijk houden.

Naast de uitvoerende projecten die wij uitvoeren, vinden wij het ook belangrijk om een betrouwbare partner te zijn waar je op kunt rekenen. Zowel opdrachtgevers als aannemers en toeleveranciers voorzien wij van de benodigde adviseren op basis van onze technische deskundigheid.

 Constructief ontwerp

 • Constructieberekeningen
 • 3D-Modellering
 • Geotechnisch advies

Detachering

 • Project- en ontwerpleiders
 • Constructeurs
 • Tekenaars / 3D-modelleurs
 • Directievoerders en toezichthouders

 Asset management

 • Inspecties
 • Onderhoudsadviezen
 • Constructieve toetsingen

Contracten en aanbestedingen

 • Marktbenaderingsadviezen
 • Bestekken en geïntegreerde contracten
 • Kostenraming en -adviezen
 • Directievoering, toezicht en contractbeheersing

Wie zijn wij?

Met ruim 25 jaar ervaringen zijn wij als ingenieursbureau in Rotterdam een betrouwbare partner geworden voor onze klanten in de bouw- en civiele techniek. Niet alleen heeft dit geresulteerd in mooie projecten en grote opdrachtgevers maar ook aan een deskundig en enthousiast team van 40 collega’s.

Een van onze grootste kracht is de expertise van constructies. Door continue te investeren in talent, innovatie en kennis kunnen wij deze expertise keer op keer garanderen.

Ons werkgebied is erg breed. Van gebouwen in de stad in de gemeente Rotterdam tot ver buiten dit gebied. Ook onze werkzaamheden variëren enorm, van projectmanagement tot het berekenen en uittekenen van een brug, kademuur of andere civiele constructies.

Niet alleen worden wij gezien als betrouwbare partner voor onze opdrachtgevers maar ook zeker als aantrekkelijke werkgever voor al onze medewerkers!

ingenieursbureau Rotterdam

Ingenieursbureau Rotterdam: Werken bij Maters en De Koning

Ingenieursbureau Rotterdam: Maters en De Koning is een deskundige partner zowel voor de gemeente Rotterdam als andere partijen. De komende jaren willen wij blijven groeien, je vindt dan ook regelmatig nieuwe vacatures. Help jij ons om de inrichting van onze complexe samenleving in Nederland beter te maken.

Steeds meer klanten waarderen de samenwerking met Maters en De Koning, waardoor onze orderportefeuille blijft groeien. Daarom zoeken wij getalenteerde collega’s om bij te dragen aan verdere uitbouw van ons succes.

Aansprekende opdrachtgevers en uitdagende projecten

Volop mogelijkheden om je ambities te realiseren en jezelf te ontwikkelen

Zelfstandige functies, waarbij je grotendeels je eigen werkindeling bepaalt

Fijne werkplekken en uitstekende digitale middelen

Openstaande vacatures

Kijk voor een compleet overzicht van al onze openstaande vacatures op onze vacaturepagina. Word jij een van onze nieuwe ingenieurs of adviseurs? Bij ons vind je meer dan genoeg uitdagingen en verantwoordelijkheid.

   Constructeur Civiele techniek

   Projectleider Civiele techiek

   Projectleider Bouw & Industrie

   Constructeur Bouw & Industrie

   Junior constructeur Bouw & Industrie

Een aantal van onze projecten

Bekijk alle projecten

Wij zijn erg trots op de projecten die wij in de afgelopen 25 jaar hebben mochten uitvoeren. Dit hebben wij gedaan voor onze klanten in Nederland, maar ook regelmatig in het buitenland! Ontwerpen, berekenen, construeren van oude stadskernen, bruggen, kademuren, nautische voorzieningen in havens en meer! Wij voeren deze projecten uit met passie, nauwkeurigheid en efficiëntie met als resultaat onze tevreden klanten.