Engineering, alles wat je moet weten

BLOG/KENNISBANK

Engineering is een brede term voor veel verschillende technische specialiteiten en disciplines. Het omvat alles van het technisch ontwerpen en bouwen van nieuwe- en onderhouden van bestaande systemen tot het benutten van natuurlijke hulpbronnen. Engineering omvat ook het oplossen van problemen door middel van wiskunde, fysica, wetenschap, technologie en creativiteit.

Engineers werken samen met meerdere belanghebbenden om duurzame oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de samenleving op gebieden als energie, gezondheidszorg, mobiliteit, ICT en nog veel meer.

 

Techniek en engineering, wat komt er allemaal bij kijken

Uiteindelijk draait het bij engineering om samenwerking en probleemoplossing. Het vereist een diepgaand begrip van de wetenschap en de wiskunde, maar ook het vermogen om buiten de gebaande paden te denken en met innovatieve oplossingen te komen. Ingenieurs moeten effectief kunnen samenwerken met andere professionals met verschillende disciplines om succesvolle projecten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de samenleving. Ingenieurs leveren een belangrijke bijdrage aan onze wereld door betere samenlevingen en een betere levenskwaliteit voor iedereen te creëren.

Zonder ingenieurs zou er geen technologische vooruitgang zijn of verbetering binnen de infrastructuur. Zij spelen dus een cruciale rol in het creëren van betere samenlevingen en een verbeterde levenskwaliteit over de hele wereld. Engineering is een zeer belangrijk beroep, maar het vereist toewijding en hard werken. Het gaat niet alleen om het oplossen van technische uitdagingen, ingenieurs moeten ook oog hebben voor de behoeften van mensen en hun omgeving. Succesvolle ingenieurs zijn creatieve probleemoplossers die hun vaardigheden in verschillende contexten kunnen toepassen.

Het gebied van engineering is voortdurend in ontwikkeling naarmate de technologie voortschrijdt, of andersom geredeneerd: de technologie schrijdt voort doordat engineers grenzen blijven verleggen. Het is dus belangrijk voor ingenieurs om op de hoogte te blijven van trends in de industrie, bij te blijven in hun kennis en vaardigheden en voortdurend te innoveren. Met deze kwaliteiten kunnen ingenieurs zinvolle bijdragen leveren aan vooruitgang van onze maatschappij en bovendien onze wereld voor iedereen beter kunnen maken.

Engineering

Engineering in de civiele techniek

Een belangrijk onderdeel is civiele techniek, dit gaat over het ontwerpen en bouwen van de infrastructuur die mensen in staat stelt veilig te leven, te wonen, te verplaatsen en te werken. Civiel ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en beheren van de openbare ruimte. Voorbeelden hiervan zijn autowegen, spoorwegen, havens, vaarwegen, bruggen, tunnels, luchthavens enz.. Zij moeten bij hun ontwerpen rekening houden met factoren als veiligheid, kosteneffectiviteit, risico’s en duurzaamheid. Projecten in de civiele techniek worden veelal gerealiseerd in opdracht van overheidsinstellingen die de infrastructurele objecten beheren, zoals gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en waterschappen.

 

Een universitaire studie of HBO opleiding engineering

Een technische opleiding biedt een goede basis voor een succesvol carrière in de engineering. Om opgeleid te worden tot ingenieur is een universitaire studie of minimaal een opleiding op HBO-niveau vereist. Een ingenieursdiploma bereidt je voor op werk in verschillende specialismen, waaronder civiele techniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Werken bij ingenieursbureau Maters en De Koning

Steeds meer klanten waarderen de samenwerking met Maters en De Koning, waardoor onze orderportefeuille blijft groeien. Daarom zoeken wij getalenteerde collega’s om bij te dragen aan verdere uitbouw van ons succes.

Aansprekende opdrachtgevers en uitdagende projecten

Volop mogelijkheden om je ambities te realiseren en jezelf te ontwikkelen

Zelfstandige functies, waarbij je grotendeels je eigen werkindeling bepaalt

Fijne werkplekken en uitstekende digitale middelen

Openstaande vacatures

Kijk voor een compleet overzicht van al onze openstaande vacatures op onze vacaturepagina.

   Constructeur Civiele techniek

   Projectleider Civiele techiek

   Projectleider Bouw & Industrie

   Constructeur Bouw & Industrie

   Junior constructeur Bouw & Industrie